FAGBOG
“Ordblind – Gå efter drømmen”
Udgivet 2017, Dansk Psykologisk Forlag
I ORDBLIND – GÅ EFTER DRØMMEN har Birgitte Bartholdy fået billedkunstneren, pottemageren, musicalstjernen, frisøren, sygeplejersken, zumba-instruktøren, sexologen, byggekongen, kemiingeniøren, museumseksperten og de universitetsstuderende til at fortælle hudløst ærligt om livet som ordblind, om sejre og nederlag – og om den berusende frihed i at finde en uddannelse og et job, der gør en glad.
I bogen deler de medvirkende ud af dyrekøbte erfaringer og giver inspirerende råd – ikke kun til andre ordblinde, men også til lærere, forældre og andre, der gerne vil forstå, hvad ordblinde er oppe imod. Desuden er der også små kapitler om myter og fordomme, forskning og viden på området.
Køb bogen her:
https://www.saxo.com/dk/ordblind-gaa-efter-droemmen_birgitte-bartholdy_haeftet_9788771585131
Rie Nielsen, forstander på Hovedstadens Ordblindeskole, giver følgende anmeldelse:
”Bogen giver de ordblinde selv ordet, og det betyder, at diversiteten bag ordblindhed – dens mange ansigter og dens mange forskellige rødder ned i krop og psyke – kommer tydeligt frem. Den danner et solidt og troværdigt grundlag for at bevæge sig væk fra den gængse fejlslutning om, at der findes én metode eller kur, der kan kurere ordblindhed. Samtidig vidner den om, at en tidlig indsats er et mantra og et must, hvis ordblinde skal levnes mulighed for at udnytte deres potentiale fuldt ud.”
ROMAN
“Vildfarelser”
Udgivet 2016, Turbine
Birgitte Bartholdys thrilleragtige og gådefulde generationsroman, Vildfarelser, handler om lidenskaber og det svære i at være forældre, om politisk kamp, journalistik og fortidens betydning for nutiden.
Journalisten Sofus har i årtier været optaget af at opklare omstændighederne omkring sin mors død. Nu mener han at vide, hvor svarene findes. Hans jagt kommer uforvarende til at involvere hans barndomsveninde Esther og hendes kærlighedsliv. Snart oprulles sandheden om deres egen og deres forældres komplicerede fortid – sporene peger tilbage på et rabiat, idealistisk 1970’er-kollektiv i Hellerup og en lille landsby i Angola.
Køb bogen her:
https://www.saxo.com/dk/vildfarelser_birgitte bartholdy_haeftet_9788740607161
Pressen skrev bl.a.:
”Vildfarelser hedder bogen, som jeg lige skulle tage tilløb til, fordi den er på næsten 500 sider, men da jeg først kom et stykke ind i den, kunne jeg dårligt lægge den fra mig, fordi den er lige så spændende som Peter Øvig Knudsens bog om Blekingebanden, som den er en fiktiv pendant til.”
Kristen Bjørnkjær i en klumme i Informations tillæg Moderne Tider, 21/5 2016.
”Vildfarelser er grundlæggende supergodt håndværk med et drama, der løfter sig langt over gennemsnittet.”
Anna Pia Holmgaard på bloggen Bogliv (fem hjerter ud af seks).
”Birgitte Bartholdy har med sin fjerde roman, Vildfarelser, begået en fundamentalt spændende bog, der bl.a. handler om ungdommens potentielle glidebane fra idealisme til fanatisme.”
Pia Stilling i Villabyerne (fem stjerner ud af seks), 18/4 2016.
“Vildfarelser er meget mere end spænding. Den handler også om den generation, der eksperimenterede så meget med livet, at det indimellem gik ud over deres børn. Den handler om, hvilke bånd der binder, og om, hvad en familie er. Den handler om kærlighed og om at finde sikkert hjem til den havn, man nu engang kan skabe sig med de mennesker, der omgiver én. Perfekt læsning til en forhåbentlig lang og varm sommer.”
Dorthe Liljensøe i Familie Journal (fire stjerner ud af seks), nr. 27/2016.
“Vildfarelser er en stor kulørt roman, som minder i stil og struktur om Hanne-Vibeke Holsts politiske romaner.”
Johanne Mygind i Weekendavisen, 8/7 2016.
FAGBOG
”Kunsten at skifte spor – Genopfind dit arbejdsliv”
Skrevet sammen med Ulla Schade, udgivet 2015 på People’s Press
En bog til dig, der er truet af at blive fyret, eller hvis arbejdsliv er gået på automatpilot, og som går rundt med en uforløst drøm om at skifte spor i karrieren. Arbejdsmarkedet forandrer sig med stor hast, og alt for mange har i dag brug for nye udfordringer, men mangler mod til at rykke på mulighederne. Med udgangspunkt i personlige erfaringer og spændende interviews guider Birgitte Bartholdy og Ulla Schade dig til, hvordan du i stedet for at dyrke krisen og begrænsningerne kan slå ind på en ny bane og forfølge dine drømme. Du får tips, ideer og inspiration, og samtidig præsenteres du for konkrete værktøjer fra positiv psykologi og styrkebaseret udvikling, som kan hjælpe dig til at indkredse dine personlige styrker og bruge dem som kompas på din vej mod et nyt jobliv.
Anmelderne skrev:
”Kunsten at skifte spor er en velskrevet og underholdende brugsbog.”
Eva Birgitte Jensen i Nyhedsbrevet Seniorjobberen
Køb den her:
https://www.saxo.com/dk/kunsten-at- skifte-spor_ulla- schade_haeftet_9788771590654
ROMANER
”Frostgrader”
Udgivet 2013, Lindhardt og Ringhof.
En krimi, der foregår i det kriseramte velhavermiljø ved Strandvejen og i et moderne mediehus. Hovedpersonen er den 29-årige Layla. En vintermorgen møder hun tidligt ind på sit nye job på modemagasinet Front og finder i et skab det lemlæstede lig af en ældre mand. Efterhånden som politiet graver dybere i motiverne bag mordet, bliver Layla suget længere og længere ind i dramaet. Finanskrisen ulmer, intriger på bladet spidser til, og der dukker grimme skygger op fra fortiden, som tvinger hende til at tage sit liv op til revision.
Anmelderne skrev:
”Er velfungerende scenarie fyldt med troværdige detaljer fra livet i og omkring damebladet Front … som et ægte tæppe, hvor mønster og plot er vævet med stor omhu. ”
Anna Pia Holmgaard i ALT for damerne (4 stjerner.)
”Fed bog, var virkelig underholdt.”
Peter Aalbæk Jensen, filmproducent
”I Jakobs hus”
Udgivet 2006, Gyldendal.
Til sin store sorg mister arkitekten Jakob sin temperamentsfulde og lidenskabelige kone, Marie. Blandt hendes ting finder han et bundt breve fra en mystisk mand, der tilsyneladende havde et forhold til Marie. Brevene får ham til at se på sit ægteskab med nye øjne. Marie var jaloux anlagt og hidsede sig op, hver gang Jakob arbejdede sammen med en kvinde. Men hvordan kunne hun så tillade sig at komme tæt på denne fremmede? Udforskningen af fortiden bliver ikke nemmere af, at Jakob forelsker sig igen. I en kvinde, der slet ikke ved, om hun orker kærligheden. En roman om den svære kunst at leve sammen med et andet menneske. Og om at miste fodfæstet – og finde det igen, hvor man mindst venter det.
Anmelderne skrev:
”Det er en smuk og rørende bog, Birgitte Bartholdy har skrevet. Fortalt i et elegant, sikkert sprog. ”
Arne Mariager i Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad.
”Birgitte Bartholdy har lyttet sig godt ind i det miljø af veluddannede, kræsne voksne, arkitekten Jakob færdes i, deres diskussioner og det, de lader være usagt.”
Else Cornelius i Berlingske (4 stjerner).
”Velskrevet roman om kærlighed og jalousi.”
Anne Grete Jacobsen i Jydske Vestkysten (4 stjerner).
”Med og uden mænd”
Udgivet 2003, Gyldendal.
Efter et forlist kærlighedsforhold til en gift mand og tabet af karrierejobbet i Londons finansverden vender Nina hjem til sin barndoms danske forstad og slår sig i mangel af bedre ned hos sin mor og stedfar. Da stedfaren kort efter forsvinder sporløst, går moren i sort, og Nina må tage over. I den følgende tid rasler skeletterne ud af skabet. Gennem møder med sin ekskæreste, sin søster og en gymnasieveninde konfronteres Nina med sin fortid og begynder at spørge sig selv, om hun skal – og kan – leve med eller uden mænd? Hvordan håndterer hun drømmen om den evige kærlighed og en lykkelig kernefamilie, når hun i virkeligheden er omgivet af mere halve end hele familier, flere halve end hele søskende?
Anmelderne skrev:
”En bredt – og sikkert – komponeret roman. Birgitte Bartholdy skriver præcist, underholdende og vedkommende.”
Claus Grymer i Kristeligt Dagblad.
”Kloge og rammende udfald om længsel og ensomhed midt i det moderne familierod.”
Pernille Stensgaard i Weekendavisen.
Læs mere om Birgitte Bartholdy og hendes bøger på:
http://www.litteratursiden.dk/forfattere/birgitte-bartholdy